Belastingdienst

About
Wordt Nederland binnenkort mede mogelijk gemaakt door jou?

Werken bij de Belastingdienst betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Want zonder belastingen geen geld voor goede zorg, onderwijs, veiligheid, sociale zekerheid, infrastructuur en andere uitgaven die we allemaal belangrijk vinden. Naast belastingen doen wij ook douanezaken en toeslagen. Dus elke burger of ondernemer komt met ons werk in aanraking. En veel van deze Nederlanders kijken met een kritische blik mee over onze schouders. Dat vraagt om een snelle, soepele en vooral kundige dienstverlening. Wat werken bij de Belastingdienst behalve bevredigend ook erg interessant maakt. En daarbij horen natuurlijk prima arbeidsvoorwaarden.

Voor iedereen een passende functie
Die bijdrage aan een beter Nederland kan je bij ons op verschillende niveaus leveren. De Belastingdienst is breed en de diversiteit aan werkzaamheden is enorm. Er zijn functies in praktisch elk vakgebied. Van medewerker ondersteuning tot accountant. En van Douane-expert tot ICT-specialist. En waar de ene medewerker zich vastbijt in ingewikkelde cijfers en gegevens, gaat de andere regelmatig op bedrijfsbezoek bij ondernemers in gesprek. Lees maar eens wat onze medewerkers vertellen over hun werk of kijk welke vacatures er op dit moment zijn.

Arbeidsvoorwaarden
Wie het beste uit mensen wil halen, moet ook het beste geven. De Belastingdienst scoort hoog op het gebied van medewerkertevredenheid en arbeidsvoorwaarden. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor elke medewerker. Zonder daarbij het belang van de organisatie uit het oog te verliezen.

We zijn behalve inhoudelijk dus ook op andere vlakken een aantrekkelijke werkgever. Zo bieden we een prima salaris en een modern, flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook kun je rekenen op uitstekende loopbaanmogelijkheden en een plezierige werkomgeving.

Career
Stages en afstuderen
Wat hebben het bedrijfsleven, de Nederlandse economie en de Belastingdienst met elkaar te maken? Waarschijnlijk meer dan je denkt.

Bij de Belastingdienst houden we ons vandaag de dag niet alleen bezig met het controleren, heffen en innen, maar werken we ook steeds meer samen met het bedrijfsleven, koepelorganisaties en branches. Leuker kunnen we het niet maken, maar we maken het bedrijven wel zo makkelijk mogelijk. Bijvoorbeeld door middel van horizontaal toezicht, waarbij we ondernemingen beoordelen in de actualiteit en ze snel zekerheid kunnen bieden over hun fiscale situatie. Dat is goed voor onze klanten in het bijzonder, maar ook voor de concurrentiepositie van Nederland in het algemeen.

Als stagiair bij de Belastingdienst heb je een breed en gevarieerd takenpakket. Je bent bezig met uiteenlopende klanten. Je bent er niet alleen voor particuliere belastingplichtigen, maar ook voor ondernemers: van de bakker op de hoek tot grote multinationals. En door het horizontale toezicht is je werk dynamischer dan ooit. Wil jij via een stage meer te weten komen over ons bijzondere en afwisselende werkterrein? We hebben regelmatig stageplaatsen en afstudeeropdrachten voor mbo'ers, hbo'ers en wo'ers.

Contact
Meer informatie of solliciteren?
Hebt u vragen over werken bij de Belastingdienst? Stuur dan een e-mail naar werken@belastingdienst.nl. Of bel (030) 275 43 50, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Op zoek naar meer informatie? Check www.werken.belastingdienst.nl

Summary